11 may 2017, 12:00 Moldovan reality views 43764
Igor Dodon s-a întîlnit cu Papa de la Roma (Foto)
11 may 2017, 12:00 Moldovan reality views 43764

Igor Dodon s-a întîlnit cu Papa de la Roma (Foto)

Șeful statului s-a întîlnit astăzi cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Președintele a menționat în cadrul dialogului importanţa pe care o acordă Moldova colaborării cu Sfîntul Scaun.

"Ţara noastră îşi declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală şi alte domenii.Am remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activităţile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume. Am exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii" a declarat Dodon.

"Am subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostrum", a adăugat Dodon.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.