04 january 2017, 14:25 Moldovan reality views 7265
Moldova a semnat un nou acord cu UE
04 january 2017, 14:25 Moldovan reality views 7265

Moldova a semnat un nou acord cu UE

Republica Moldova a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate. Pe document și-au pus semnătura premierul Pavel Filip și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, la Bruxelles, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de executiv se menționează că Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016. Oficialii au făcut un schimb de păreri și privind cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic.

Prim-ministrul a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană, menţionând ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii. „Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constatate în recentul raport, cât şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere", a spus premierul.

Pavel Filip, efectuează în perioada 29 martie – 1 aprilie o vizită de lucru în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg. Pe 31 martie, la Bruxelles, premierul a participat la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Moldova , UE , acord

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.