18 december 2016, 13:00 Moldovan reality views 6244
Reduceri la înmatricularea mașinilor cu numere străine
18 december 2016, 13:00 Moldovan reality views 6244

Reduceri la înmatricularea mașinilor cu numere străine

Maşinile cu numere străine, inclusiv cele mai vechi de 10 ani, vor putea fi înmatriculate în Moldova cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului.

Facilitatea vizează posesorii de vehicule care au introdus în ţară automobilele pînă în data de 1 noiembrie. Inițiativa a fost votată de Parlament în ultima lectură.

Pentru înmatricularea unei maşini al cărui motor are capacitatea de 3.000 de centimetri cubi, proprietarul trebuie să achite în jur de 11.000 de euro. După intrarea în vigoare a noilor prevederi, taxele se vor reduce până la 3.300 de euro.

Proiectul de lege prevede ca automobilele străine să fie înregistrate în perioada 1 decembrie - 1 februarie. Șoferii salută modificările legislative și spun că vor face economii.

Astfel, moldovenii care au adus maşini pînă în 1 noiembrie vor plăti doar 30 la sută din valoarea accizului.

Documentul vizează şi maşinile cu numere transnistrene. Astfel, cetăţenii moldoveni cu domiciliul în regiunea transnistreană vor fi obligaţi să-și înmatriculeze automobilele. În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Moldovenii care nu-și vor înmatricula maşinile, vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării timp de șase luni pe an. În caz contrar, automobilul va fi escortat la frontieră de către poliţie, iar toate cheltuielile le va suporta proprietarul.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.