05 february 2024, 11:00 Moldovan reality views 903
Alexei Petrovici: „Nu trebuie să ne fie rușine să spunem adevărul”
05 february 2024, 11:00 Moldovan reality views 903

Alexei Petrovici: „Nu trebuie să ne fie rușine să spunem adevărul”

În Republica Moldova, în pofida absenței ei în Constituție, există limba moldovenească și, în afară de români, există multe alte națiuni, iar cetățenilor țării noastre la recensămîntul general nu trebuie să le fie rușine să spună adevărul, nu trebuie să le fie rușine de rădăcinile lor și de poporul lor.

O astfel de opinie a exprimată șeful Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”, unul dintre liderii Mișcării de Căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, relatează Noi.md

Pe pagina sa de socializare el a povestit despre participarea sa la recensămînt.

„Am ascultat îndemnul influencerilor de a ajusta statisticile. Eu am justat în așa mod încît să nu-i ofer lui Klaus Johanis motiv ca să mă apere", a scris Alexei Petrovici.

Potrivit lui, nu au existat întrebări stupide despre locul aflării în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

Era vorba de educație, familie, acces la comunicații (lumină, gaz, canalizare). A existat o întrebare bună despre planurile de a pleca din țară și va fi curios să auzim rezultatele pentru întreaga țară.

Alexei Petrovici a remarcat nivelul înalt de cultură al recenzorilor, atitudinea amabilă și politicoasă.

„Da, am participat la recensămînt în mod voluntar, dar, pentru orice eventualitate, am întrebat despre sancțiunile pentru refuz. Recenzorii mi-au răspuns că nu amendează pe nimeni. Și cum influențarea rezultatelor recensămîntului este la modă în zilele noastre, voi încerca să influențez și eu. În Republica Moldova, în ciuda faptului că nu este indicat în Constituție, există limba moldovenească. Nu trebuie să ne fie rușine să spunem adevărul, nu trebuie să ne fie rușine de rădăcinile noastre și de poporul nostru. Patria noastră este Moldova!", a subliniat el.

Reamintim că informații ample despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Tot acolo, în secțiunea „Noi, moldovenii”, există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.