12 february 2016, 14:15 Moldovan reality views 5514
Prestaţiile sociale pot fi ridicate de la orice oficiu poştal
12 february 2016, 14:15 Moldovan reality views 5514

Prestaţiile sociale pot fi ridicate de la orice oficiu poştal

Beneficiarii de pensii, alocaţii sociale de stat şi alte prestaţii sociale le pot ridica de pe 1 decembrie, de la orice oficiu poştal, indiferent de localitatea de domiciliu, conform datei de plată.

Acest mod de distribuire a drepturilor sociale a fost posibil în urma conlucrării Casei Naţionale de Asigurări Sociale cu Întreprinderea de Stat ,,Poşta Moldovei".

CNAS anunţă că posibilitatea de a ridica banii de la orice oficiu poştal va facilita accesul de a obţine drepturile sociale acordate cetăţenilor care din diferite motive (tratament în instituţiile medicale, sanatoriu, aflare în vizită) nu se află în localitatea de domiciliu.

După modificările legislative, plata prestaţiilor de asigurări sociale se face lunar, pentru luna în curs, de către prestatorul de servicii de plată desemnat de beneficiar, având ca scop promovarea activităţii eficiente şi competitive pe piaţa de prestare a serviciilor de plată.

Source: deschide.md

Keywords:

pensie , posta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.