02 decembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5266
Prestaţiile sociale pot fi ridicate de la orice oficiu poştal
02 decembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5266

Prestaţiile sociale pot fi ridicate de la orice oficiu poştal

Beneficiarii de pensii, alocaţii sociale de stat şi alte prestaţii sociale le pot ridica de pe 1 decembrie, de la orice oficiu poştal, indiferent de localitatea de domiciliu, conform datei de plată.

Acest mod de distribuire a drepturilor sociale a fost posibil în urma conlucrării Casei Naţionale de Asigurări Sociale cu Întreprinderea de Stat ,,Poşta Moldovei".

CNAS anunţă că posibilitatea de a ridica banii de la orice oficiu poştal va facilita accesul de a obţine drepturile sociale acordate cetăţenilor care din diferite motive (tratament în instituţiile medicale, sanatoriu, aflare în vizită) nu se află în localitatea de domiciliu.

După modificările legislative, plata prestaţiilor de asigurări sociale se face lunar, pentru luna în curs, de către prestatorul de servicii de plată desemnat de beneficiar, având ca scop promovarea activităţii eficiente şi competitive pe piaţa de prestare a serviciilor de plată.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

pensie , posta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.