19 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 9246
Automobilele din rmn vor fi înmatriculate oficial în R. Moldova
19 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 9246

Automobilele din rmn vor fi înmatriculate oficial în R. Moldova

Automobilele din regiunea transnistreană vor fi înmatriculate oficial în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Diplomatic al Marii Britanii, Simon McDonald.

Prim-ministrul a menționat că această acțiune face parte din prioritățile stabilite pentru acest an de Guvern, iar, astfel, șoferii mașinilor din stânga Nistrului vor avea posibilitatea să circule peste hotarele Republicii Moldova.

Pavel Filip nu a specificat cum vor arăta plăcuțele de înmatriculare pentru mașinile din stânga Nistrului.Anterior erau discutate mai multe variante propuse de reprezentații Chișinăului, Tiraspolului și misiunea EUBAM.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că diplomele de studii eliberate de instituţiile de învățământ din stânga Nistrului vor fi recunoscute oficial şi va fi asigurată interconexiunea reţelelor de telefonie fixă.

Cei doi oficiali au mai discutat despre situaţia curentă din ţară, implementarea reformelor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi rezultatele obţinute de actualul Cabinet de miniştri. La rândul său, Simon McDonald, a subliniat că evoluţiile şi reformele realizate în Republica Moldova sunt atent urmărite de societatea internaţională, iar succesele înregistrate, apreciate.

Source: www.autostrada.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.