02 april 2016, 11:05 Moldovan reality views 7328
Codul Muncii a fost modificat
02 april 2016, 11:05 Moldovan reality views 7328

Codul Muncii a fost modificat

Proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniştri. Astfel, angajatorul va fi obligat să prezinte salariatului, înainte de angajare, inclusiv informația referitor la durata normală a zilei și a săptămânii sale de muncă, precum și la perioadele de preaviz ce urmează a fi respectate de angajator și salariat în caz de încetare a activității.

Totodată, acesta va trebui să familiarizeze salariatul, la angajare, nu doar privind contractul colectiv de muncă și Regulamentul intern, ci și cu privire la convențiile colective care-i sunt aplicabile.

Angajatorul va mai fi obligat să indice în contractul individual de muncă pe durată determinată a temeiurilor legale și, după caz, a motivelor de fapt ce au condiționat limitarea duratei contractului sau a perioadei de prelungire a acestuia. Mai mult, acesta va trebui să țină cont de principiul nediscriminării salariaților în baza termenului determinat al contractului.

Totodată, au fost propuse modificări în legătură cu terminologia utilizată. În cuprinsul articolului 48, sintagma "clauzele contractului individual de muncă" a fost substituită prin sintagma "condițiile de activitate", pentru a face norma în cauză aplicabilă în sfera serviciului public.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova va fi prezentat Parlamentului spre examinare.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Codul Muncii , schimbări , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.