31 march 2015, 09:32 Moldovan reality views 6152
R. Moldova a depus cerere de aderare la Conferința de la Haga de Drept Internațional Privat
Photo: mfa.gov.md
31 march 2015, 09:32 Moldovan reality views 6152

R. Moldova a depus cerere de aderare la Conferința de la Haga de Drept Internațional Privat

La 25 martie 2015, în cadrul reuniunii anuale a Consiliului Afaceri Generale și de Politică al Conferinței de la Haga de Drept Internațional Privat (HCCH), Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, la solicitarea autorităților moldovenești, a înaintat propunerea de acceptare a Republicii Moldova în calitate de membru al HCCH.

În cadrul reuniunii, Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, dl Emilian Brenici, a avut ocazia să adreseze statelor membre un discurs în care a menţionat că dezvoltarea cooperării judiciare în materie civilă și de protecție a copiilor, precum și negocierea și implementarea convențiilor HCCH, constituie o obligaţie asumată de RM în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, iar participarea statului nostru prezintă un interes sporit pentru lucrările Conferinţei.

Urmare reuniunii Consiliului Afaceri Generale și de Politică al HCCH, autoritățile naționale ale Republicii Moldova urmează să completeze procedurile interne de acceptare a Statutului organizației în termenul stabilit de șase luni. Aderarea la HCCH va demonstra susținerea de către Republica Moldova a eforturilor consolidate ale comunității internaționale și, în particular, ale Uniunii Europene la unificarea și modernizarea normelor de drept internațional privat, în special în domeniul comerțului, proprietății, procedurii civile, protecției copiilor, adopției internaționale, etc.

Source: www.mfa.gov.md

Keywords:

Moldova , drepturi , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.