16 january 2014, 10:20 Moldovan reality views 18955
16 january 2014, 10:20 Moldovan reality views 18955

Moldovenii se pot angaja la muncă în construcţii în Israel


Condiţii bune de muncă şi un salariu de peste 1600 de dolari pe lună. Asta le promit moldovenilor angajatorii din Israel, care au afaceri în domeniul construcţiilor. După ce mai mult de 200 de moldoveni au mers să lucreze acolo legal, autorităţile de la Chişinău au anunţat astăzi o nouă rundă de selectare a muncitorilor.

Candidaţii pentru un loc de muncă în Israel trebuie să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă vîrsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani, fără antecedente penale. O altă cerinţă este ca aceştia să nu fi lucrat anterior în Israel şi să nu aibă rude de gradul întîi în această ţară.

„Contractul de muncă este încheiat cu ei pe perioada unui an de zile, în cazul în care nu au fost animozităţi şi există ofertă, contractul se prelungeşte pînă la maxim 3 ani şi jumătate", susţine ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

La noua rundă de selectare participă muncitori cu experienţă în construcţii: specialiştii în cofraj, armaturierii, placatorii şi tencuitorii. Candidaţii pot depune dosarele la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din localităţile de reşedinţă. Cei care vor fi selectaţi urmează să aibă un salariu lunar de 1600 de dolari.

„Acei conaţionali ai noştri care lucrează în Federaţia Rusă care au posibilităţi să se întoarcă pot fi angajaţi în Israel", spune şi Ion Holban, director al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

În primele etape au depus dosarele 1300 de moldoveni, dintre care 214 au ajuns deja în Israel. Urmează a fi aleşi alte 800 de persoane, care să meargă acolo la muncă.

Source: prime.md

Keywords:

Moldova , Israel , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.