16 ianuarie 2014, 10:20 Realitatea moldovenească views 18954
16 ianuarie 2014, 10:20 Realitatea moldovenească views 18954

Moldovenii se pot angaja la muncă în construcţii în Israel


Condiţii bune de muncă şi un salariu de peste 1600 de dolari pe lună. Asta le promit moldovenilor angajatorii din Israel, care au afaceri în domeniul construcţiilor. După ce mai mult de 200 de moldoveni au mers să lucreze acolo legal, autorităţile de la Chişinău au anunţat astăzi o nouă rundă de selectare a muncitorilor.

Candidaţii pentru un loc de muncă în Israel trebuie să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă vîrsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani, fără antecedente penale. O altă cerinţă este ca aceştia să nu fi lucrat anterior în Israel şi să nu aibă rude de gradul întîi în această ţară.

„Contractul de muncă este încheiat cu ei pe perioada unui an de zile, în cazul în care nu au fost animozităţi şi există ofertă, contractul se prelungeşte pînă la maxim 3 ani şi jumătate", susţine ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

La noua rundă de selectare participă muncitori cu experienţă în construcţii: specialiştii în cofraj, armaturierii, placatorii şi tencuitorii. Candidaţii pot depune dosarele la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din localităţile de reşedinţă. Cei care vor fi selectaţi urmează să aibă un salariu lunar de 1600 de dolari.

„Acei conaţionali ai noştri care lucrează în Federaţia Rusă care au posibilităţi să se întoarcă pot fi angajaţi în Israel", spune şi Ion Holban, director al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

În primele etape au depus dosarele 1300 de moldoveni, dintre care 214 au ajuns deja în Israel. Urmează a fi aleşi alte 800 de persoane, care să meargă acolo la muncă.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Israel , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.