Go to section: Children
02 august 2017, 17:03 Children views 3977
Peste 500 de copii n-au ajuns azi la școală din cauza ninsorii
02 august 2017, 17:03 Children views 3977

Peste 500 de copii n-au ajuns azi la școală din cauza ninsorii

Peste 500 de copii n-au putut ajunge azi la școală din cauza ninsorii și a drumurilor necurățate.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației, ar fi vorba de suspendarea unor autobuze școlare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile şi suspendarea rutelor de transport şcolar, a fost sistată activitatea într-o singură instituție de învățămînt general - Liceul Teoretic Ciumai unde învață 235 de elevi - şi o instituţie preşcolară, Grădinița de copii s. Ciumai, 81 de copii, în raionul Taraclia.

Totodată, din cauza drumurilor înzăpezite şi a gheţuşului, nu s-a realizat transportarea elevilor pe 7 rute școlare în 3 raioane (dintre care, 4 rute – în rl Taraclia, 2 rute – în rl Şoldăneşti, 1 rută – în rl Vulcăneşti (UTAG). Din lipsa accesului unităţii de transport şcolar către o localitate din raionul Ocniţa, la şcoala de circumscripţie nu au fost transportaţi 25 elevi.

Astfel, în total, nu au fost transportați 549 elevi spre instituţiile de circumscripţie.

În celelalte raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, funcționează în regim normal toate instituțiile de învățămînt general.

Source: unimedia.info

Keywords:

copii , scoala , ninsori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.