28 october 2013, 10:13 Moldovan Diaspora views 10394
28 october 2013, 10:13 Moldovan Diaspora views 10394

Sărbătoare în Portugalia pe ritmuri populare

Foto: diaspora.moldova.org

Recent la sediul Centrului Cultural Moldav din Portugalia a fost organizată sărbătoarea cu genericul "Dragostea de glie nu se deprinde-n academie!", dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova, Zilei Limbii Noastre precum şi celebrării a 5 ani de activitate a ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț", informează moldova.org.

Evenimentul a început cu partea festivă prezentată de Nadejda Boghenco, reprezentată a diasporei, care a ţinut să vorbească despre lucruri sfinte precum baştină, meleagul natal sau dorul de casa părintească.

Invitatul de onoare al sărbătorii a fost Consulul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, Oleg Railean, care a adus un mesaj de felicitare ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț" ale Centrului Cultural Moldav cu ocazia aniversării a 5 de la fondare.

Totodată, acesta le-a înmînat diplome de recunoștință din partea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză pentru promovarea și valorificarea folclorului muzical-coreografic din Republica Moldova, pentru meritele deosebite în păstrarea portului și a tradiției populare departe de meleagurile țării.

Sărbătoarea a continuat cu o horă, în care s-au prins cu mic și mare. Potrivit organizatorilor, aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale Centrului Cultural Moldav.

Source: moldova.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.