Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2013, 10:13 Diaspora moldovenească views 10184
28 octombrie 2013, 10:13 Diaspora moldovenească views 10184

Sărbătoare în Portugalia pe ritmuri populare

Foto: diaspora.moldova.org

Recent la sediul Centrului Cultural Moldav din Portugalia a fost organizată sărbătoarea cu genericul "Dragostea de glie nu se deprinde-n academie!", dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova, Zilei Limbii Noastre precum şi celebrării a 5 ani de activitate a ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț", informează moldova.org.

Evenimentul a început cu partea festivă prezentată de Nadejda Boghenco, reprezentată a diasporei, care a ţinut să vorbească despre lucruri sfinte precum baştină, meleagul natal sau dorul de casa părintească.

Invitatul de onoare al sărbătorii a fost Consulul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, Oleg Railean, care a adus un mesaj de felicitare ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț" ale Centrului Cultural Moldav cu ocazia aniversării a 5 de la fondare.

Totodată, acesta le-a înmînat diplome de recunoștință din partea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză pentru promovarea și valorificarea folclorului muzical-coreografic din Republica Moldova, pentru meritele deosebite în păstrarea portului și a tradiției populare departe de meleagurile țării.

Sărbătoarea a continuat cu o horă, în care s-au prins cu mic și mare. Potrivit organizatorilor, aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale Centrului Cultural Moldav.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.