25 march 2013, 15:01 Moldovan Diaspora views 8947
25 march 2013, 15:01 Moldovan Diaspora views 8947

Românii şi bulgarii doritori de a munci în Anglia vor fi amprentați

Românii şi bulgarii care vor să se stabilească în Marea Britanie riscă, din 2014, să le fie luate amprentele digitale. Oficialii britanici vor să adopte această măsură ca urmare a unor date potrivit cărora românii sînt pe locul întîi la infracţiuni.

Pînă în prezent, doar cetăţenii statelor din afara blocului comunitar erau obligaţi să obţină aceste vize biometrice.

Conform The Telegraph, noile permise de rezidenţă ar trebui să conţină datele, fotografia, semnătura şi amprenta digitală ale imigrantului.

Britanicilor le e teamă că începînd din 2014, cînd restricţiile vor fi ridicate, Anglia va fi invadată de români şi de bulgari certaţi cu legea.

Poliţia londoneză a furnizat noi date care atestă faptul că românii reprezintă aproape jumătate dintre ocupanţii ilegali de case din capitala Marii Britanii.

În plus, anul trecut, 7.400 de români au fost arestaţi. Singurele piedici în calea acestei măsuri pot fi legile europene care cer ca astfel de dispoziţii să se aplice tuturor cetăţenilor europeni.

 

Sursa: libertatea.ro

Keywords:

diaspora , Marea Britanie , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.