29 november 2021, 10:30 Moldovan Diaspora views 3041
Diaspora își dă întîlnire la Las Vegas
29 november 2021, 10:30 Moldovan Diaspora views 3041

Diaspora își dă întîlnire la Las Vegas

A devenit o tradiție pentru conaționalii de peste ocean să se întîlnească anual la un eveniment de zile mari. Anul acesta, moldovenii din State și nu doar, sînt așteptați să participe la Convenția Moldo-Americană care se va desfășura de pe 3 pînă pe 5 decembrie în Las Vegas, Nevada.

Washington, Philadelphia, New York sau Chicago sînt doar cîteva orașe din Statele Unite în care au avut loc edițiile anterioare ale Convenției Moldo-Americane. La cea de-a șaptea ediție, conaționalii de peste ocean își dau întîlnire după aproape doi ani.

Prima ediție a Convenției Moldo-Americane s-a desfășurat la Washington D.C. și a adunat participanți din mai multe comunități de pe continentul american. Totuși, fiecare ediție este diferită de cea dinainte, nu doar prin locație, ci mai ales prin diversitatea comunităților.

La evenimentul din acest an vor participa lideri ai comunității de moldovenii și ai organizațiilor diasporei din SUA, reprezentanți ai companiilor private, dar și personalități importante din Moldova. Organizatorii evenimentului au pregătit un program amplu, iar locația a fost aleasă cu un motiv special.

Convenția Moldo-Americană începe de pe trei decembrie și se va desfășura pînă pe 5 decembrie. Acest eveniment este o oportunitate pentru fiecare conațional care își dorește să lege prietenii, conexiuni și să mai potolească din dorul de casă.

Sandu Sîrbu își amintește cum a participat pentru prima dată la Convenția Moldo-Americană și a rămas surprins de ce a descoperit. În timp, a devenit parte din echipa de organizatori.

Pînă la pandemie, Sandu organiza diferite evenimente pentru diasporă. La ei în local au ajuns invitați și interpreți speciali atît de acasă, cît și din România.

Sandu Sîrbu se numără printre conaționalii care poartă cu ei Moldova în suflet, iar odată cu asta promovează valorile de acasă și insuflă această dragoste în toți cei din jur. Este convins că fiecare moldovean poate să schimbe și să dezvolte țara noastră chiar și de la distanță.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , întrevedere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.