Moldovenii din Portugalia au petrecut sărbătorile de iarnă ca acasă
Pentru a oferi şansa şi concetăţenolor noştri din Portugalia, să petreacă sărbătorile de iarnă potrivit datinilor strămoşeşti, Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, au organizat cea de-a II ediţie a festivalului „Deschide uşa, creştine...". Evenimentul care s-a desfășurat în oraşul Almada, din apropierea Lisabonei, a adunat împreună peste 400 de moldoveni, români și portughezi, anunță trm.md.
În cadrul programului artistic s-au prezentat zeci de colective de artişti amatori, reprezentanţi ai asociaţiilor culturale moldoveneşti, din diferite regiuni ale Portugaliei.
Pentru a oferi un colorit aparte petrecerii, în scenă a evoluat și un cor portughez de muzică sacră, iar oaspeţii de seamă a evenimentului, au fost promotorii folclorului autentic din R. Moldova – interpreta Maria Iliuţ şi instrumentistul Victor Botnaru. La finele programului artististic spectatorii au urcat în scenă și au încins o horă, ca la ei acasă.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1796
- Populația:
- 3523 locuitori
Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.
Comments
(0)