14 january 2013, 16:41 Moldovan Diaspora views 12524
14 january 2013, 16:41 Moldovan Diaspora views 12524

Moldovenii din Portugalia au petrecut sărbătorile de iarnă ca acasă

Pentru a oferi şansa şi concetăţenolor noştri din Portugalia, să petreacă sărbătorile de iarnă potrivit datinilor strămoşeşti, Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, au organizat cea de-a II ediţie a festivalului „Deschide uşa, creştine...". Evenimentul care s-a desfășurat în oraşul Almada, din apropierea Lisabonei, a adunat împreună peste 400 de moldoveni, români și portughezi, anunță trm.md.

În cadrul programului artistic s-au prezentat zeci de  colective de artişti amatori, reprezentanţi ai asociaţiilor culturale  moldoveneşti, din diferite regiuni ale Portugaliei.

Pentru a oferi un colorit aparte petrecerii, în scenă  a evoluat și un cor portughez de muzică sacră, iar oaspeţii de seamă a evenimentului, au fost promotorii folclorului autentic din R. Moldova – interpreta Maria Iliuţ şi instrumentistul Victor Botnaru. La finele programului artististic spectatorii au urcat în scenă și au încins o horă, ca la ei acasă.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.