01 october 2013, 14:35 Moldovan Diaspora views 8370
01 october 2013, 14:35 Moldovan Diaspora views 8370

Ziua culturii Republicii Moldova sarbatorita intr-un oraș din Estonia

In data de 12 ianuarie, în orășelul estonian Kohila, vor fi organizate mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, la care vor participa comunității moldovenești, relatează timpul.md. 

Orășelul Kohila, aflat la 35 km de capitala Estoniei, va marca sărbătorile de iarnă împreună cu moldovenii din localitate și ambasada R. Moldova. Oaspeții orașului vor avea ocazia să viziteze expoziții de ceramică, pictură și obiecte de artizanat. În primăria Kohila vor fi expuse lucrările pictorilor moldoveni Vladimir Baciu, Eugen Sterpu, Valentin Macari și Anatol Triboi. Expoziția va fi inaugurată de primarul orașului Kohila, Heiki Hepner, și ambasadorul R. Moldova în Estoria, Victor Guzun.

În a doua parte a zilei, în gimnaziul din localitate va avea loc un concert de colinde, cântece și dansuri populare. Participanții vor putea face cunoștință cu tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă din Estonia și R. Moldova. Nu vor lipsi nici mâncarea și vinul moldovenesc. Menționăm că orașelul Kohila, situat în nord-vestul Estoniei, este înfrățit cu satul Răzeni din raionul Ialoveni. 

Keywords:

diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.