17 december 2012, 12:23 Moldovan Diaspora views 7073
17 december 2012, 12:23 Moldovan Diaspora views 7073

Moldoveanca Anna Susarenco participă în campania globală condusă de un fost premier britanic

Tînăra moldoveancă Anna Susarenco s-a alăturat la Londra campanei globale „Education First”, condusă de fostul premier britanic, Gordon Brown, Emisar Special ONU pentru Educaţie, informează tv7.md.

Coordonatorul Reţelei Y-PEER din Moldova a participat în proiect împreună cu tineri din alte 14 ţări ale lumii, Grupul de Advocacy al Tinerilor pentru Educaţie în cadrul iniţiativei globale a Secretarului General ONU, Ban Ki-moon, „Education First”.

Anna Susarenco spune că întîlnirea cu fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a făcut-o să creadă și mai mult că lucrurile pot fi schimbate. „Consider că educația este ceea de ce au nevoie în primul rînd toți tinerii din lume și mă bucur că lideri politici importanți, precum dl Brown, s-au alăturat acestei inițiative", a adăugat Anna.

Iniţiativa Secretarului General „Education First” are drept scop promovarea educaţiei şi a asumarea unor angajamente către anul 2015, printre care sporirea importanței politice a educației, impulsionarea mișcării globale pentru asigurarea unei educaţii de calitate, generarea finanțărilor suplimentare și suficiente prin eforturi continue de advocacy.

Keywords:

diaspora , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.