12 june 2012, 12:33 Moldovan Diaspora views 5680
12 june 2012, 12:33 Moldovan Diaspora views 5680

În perioada sărbătorilor de iarnă numărul celor care vin în Moldova creşte

Pe timp de iarnă, în perioada 16 decembrie1 ianuarie, numărul celor care intră în R. Moldova este în creştere. Şeful Serviciului monitorizare şi evaluare a politicilor al Agenţiei turismului a R. Moldova, Victor Ciobanu a declarat pentru Info-Prim Neo că, în mare parte, cei care intră în ţară în această perioadă sunt persoanele care muncesc peste hotare şi vin în vacanţă sau cei care au rude şi prieteni în R. Moldova.

În decembrie-ianuarie 2010 au fost circa 500 de mii de traversări a frontierei, iar în 2011 numărul acesta a crescut cu 160 mii de traversări. În jur de 100 de mii de persoane au venit exclusiv pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

În ultimii ani numărul cetăţenilor străini care vin în R. Moldova este în permanentă creştere, spune şeful Serviciului monitorizare şi evaluare a politicilor al Agenţiei turismului. Nu este o creştere vertiginoasă, dar una constantă.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în primele 9 luni ale anului curent, agenţiile de turism din R. Moldova au acordat servicii turistice la peste 163 de mii de turişti şi excursionişti. În 2011 au fost acordate servicii turistice la 184 de mii de turişti şi excursionişti pe parcursul întregului an, ceea ce înseamnă cu 14% mai mult faţă de anul 2010.

Victor Ciobanu spune că cel mai mult creşte turismul receptor, adică persoanele care intră în R. Moldova. De asemenea şi structurile de primire turistică în 2011, în comparaţie cu 2010, au crescut cu 8%. Cei mai mulţi turişti şi excursionişti străini sosiţi în R. Moldova sunt din Federaţia Rusă şi din Romînia. A fost înregistrat şi un număr mare de turişti din Germania, Turcia, Marea Britanie, Italia, SUA şi Polonia, notează Info-Prim Neo.

Keywords:

diaspora , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.