12 march 2012, 16:17 Moldovan Diaspora views 5252
12 march 2012, 16:17 Moldovan Diaspora views 5252

Permisele de conducere moldoveneşti vor fi recunoscute în Franţa


Foto: forbes.com 

Cabinetul de miniştri a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republici Franceze privind conversiunea permiselor de conducere. În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Tehnologiei informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a menţionat că elaborarea proiectului a fost dictată de multiplele solicitări ale cetăţenilor moldoveni aflaţi în Franţa referitor la conversiunea permiselor de conducere.

“Semnarea prezentului Acord va oferi cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în Republica Franceză un şir de beneficii, cum ar fi libera circulaţie în trafic internaţional şi conducerea mijloacelor de transport pe teritoriul francez, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă”, a specificat Pavel Filip. Potrivit lui, proiectul se înscrie în politica externă promovată de Republica Moldova privind dezvoltarea bunelor relaţii cu statele – membre UE.

După aprobarea Hotărîrii cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului acordului, MAEIE va notifica partea franceză prin canale diplomatice şi va propune lansarea negocierilor asupra prevederilor documentului. Pentru consultări bilaterale va fi instituit un grup de lucru comun. În prezent Republica Moldova are semnat un acord privind conversiunea permiselor de conducere cu Italia.

În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Tehnologiei informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a menţionat că elaborarea proiectului a fost dictată de multiplele solicitări ale cetăţenilor moldoveni aflaţi în Franţa referitor la conversiunea permiselor de conducere.
 

 

Sursa: noi.md

Keywords:

diaspora , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.