02 november 2020, 17:30 Moldovan Diaspora views 5323
Vești bune pentru cetățenii moldoveni care primesc pensie în străinătate
02 november 2020, 17:30 Moldovan Diaspora views 5323

Vești bune pentru cetățenii moldoveni care primesc pensie în străinătate

Vești bune pentru cetățenii moldoveni care primesc pensie în străinătate: pentru ei, poliţa medicală poate deveni gratuită.

Un grup de deputați PSRM a înaintat o inițiativă legislativă, prin care propune ca cetățenii moldoveni, care primesc pensie achitată de alt stat, să fie asiguraţi cu servicii medicale gratuite.

Documentul înregistrat de socialiști în Parlament conține prevederi conform cărora această categorie de cetățeni va fi inclusă în sistemul de asigurări medicale din fondurile publice.

Unul dintre autori, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a explicat că, în conformitate cu legislația actuală, pensionarii care primesc plăți pentru limită de vîrstă din alt stat nu au dreptul la poliță de asigurare medicală gratuită.

- Aşa ceva nu ar trebui să existe, deoarece aceste persoane au lucrat și în Moldova, au achitat contribuţiile la fondul de asigurări sociale și medicale, au plătit impozite, a spus deputatul.

Inițiativa de a oferi acestei categorii de cetățeni poliţa medicală gratuită a fost propusă anterior de președintele Moldovei, Igor Dodon. Proiectul urmează să fie discutat în Parlament și, dacă va obține numărul necesar de voturi, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Source: noi.md

Keywords:

pensie , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.