20 october 2012, 10:35 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 5459
20 october 2012, 10:35 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 5459

În Chișinău se păstrează compensaţiile de 40% la energia termică

Autorităţile publice ale municipiului Chișinău păstrează şi pentru sezonul rece 2012/2013 compensaţiile în mărime de 40% din factura pentru energia termică, informează pan.md.

Persoanele care vor să obţină compensaţia urmează să depună o cerere la gestionarul fondului locativ, iar în cazul suburbiilor – la primăriile localităţilor, şi să prezinte actele care demonstrează că venitul lunar al familiei nu depăşeşte 1450 de lei pentru fiecare membru.

„Criteriul nostru nu este televizorul sau frigiderul pe care îl are persoana care solicită ajutor. Criteriul de bază este venitul lunar, care nu trebuie să depăşească 1450 de lei lunar. Vom propune locatarilor să depună cereri de reconfirmare pe propria răspundere”, a declarat pentru Info-Prim Neo şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea.

„Adăugător s-a propus ca familia care pretinde că are dreptul de a primi compensaţii de 40% să completeze o anchetă socială”, a mai spus şeful direcţiei.

Întrebat despre sumele pe care le compensează lunar autorităţile locale, Petru Gontea a spus că acestea variază de la o lună la alta, în dependenţă de consumul de agent termic. Sînt cazuri cînd acestea ajung şi la 1 mie de lei per beneficiar.

Peste 38 de mii de locuitori ai capitalei au beneficiat în sezonul trecut de încălzire de compensaţii de 40% din factura la căldură.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.