Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 octombrie 2012, 10:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5443
20 octombrie 2012, 10:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5443

În Chișinău se păstrează compensaţiile de 40% la energia termică

Autorităţile publice ale municipiului Chișinău păstrează şi pentru sezonul rece 2012/2013 compensaţiile în mărime de 40% din factura pentru energia termică, informează pan.md.

Persoanele care vor să obţină compensaţia urmează să depună o cerere la gestionarul fondului locativ, iar în cazul suburbiilor – la primăriile localităţilor, şi să prezinte actele care demonstrează că venitul lunar al familiei nu depăşeşte 1450 de lei pentru fiecare membru.

„Criteriul nostru nu este televizorul sau frigiderul pe care îl are persoana care solicită ajutor. Criteriul de bază este venitul lunar, care nu trebuie să depăşească 1450 de lei lunar. Vom propune locatarilor să depună cereri de reconfirmare pe propria răspundere”, a declarat pentru Info-Prim Neo şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea.

„Adăugător s-a propus ca familia care pretinde că are dreptul de a primi compensaţii de 40% să completeze o anchetă socială”, a mai spus şeful direcţiei.

Întrebat despre sumele pe care le compensează lunar autorităţile locale, Petru Gontea a spus că acestea variază de la o lună la alta, în dependenţă de consumul de agent termic. Sînt cazuri cînd acestea ajung şi la 1 mie de lei per beneficiar.

Peste 38 de mii de locuitori ai capitalei au beneficiat în sezonul trecut de încălzire de compensaţii de 40% din factura la căldură.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.