17 december 2019, 16:30 Moldovan Diaspora views 3765
Opinie: Avem un scop comun, să facem viața tinerilor din țările noastre cît mai bună
17 december 2019, 16:30 Moldovan Diaspora views 3765

Opinie: Avem un scop comun, să facem viața tinerilor din țările noastre cît mai bună

În perioada 12-15 decembrie, la Moscova, a avut loc cea de-a V-a ediție a Forumului organizațiilor de tineret din statele membre CSI, informează Noi.md.

Laitmotivul Forumului a fost păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural și istoric al popoarelor statelor membre CSI. Discuțiile s-au axat pe agenda pentru dezvoltare durabilă și rolul tinerilor în implementarea agendei digitale pînă în anul 2030.

Unul dintre participanți, Laurențiu Racu, coordonator general al voluntarilor la Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, a vorbit despre experiența unică de care a avut parte la acest forum.

„Înțelegi cît de reușit este un proiect doar atunci cînd ajungi să vorbești despre el nu doar pe teritoriul țării unde îl implementezi! Aceste cîteva zile la Moscova, mi-au adus ocazia să prezint U-Report Moldova, reprezentanților tuturor țărilor CSI, a fost o experiență unică, și pot spune cu certitudine că avem idei distincte, ce țin de unii vectori de dezvoltare, dar avem un scop comun, să facem viața tinerilor din țările noastre cît mai bună!

Cum a spus Henry David Thoreau: "Mergi cu încredere în direcția visurilor tale. Trăiește viața pe care ți-ai imaginat-o.", doar prin experiențe noi, devenim mai buni!", a scris Laurențiu pe o rețea de socializare.

La Forum au participat 50 de reprezentanți ai statelor CSI. În cadrul forumului, a fost oferită oportunitatea de a împărtăși experiență în implementarea mai multor proiecte internaționale, precum și de a discuta planuri și de a consolida relații de prietenie și parteneriate cu participanții la Forum.

Source: noi.md

Keywords:

tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.