22 january 2019, 10:53 Moldovan Diaspora views 15770
Contribuția diasporei moldovenești la dezvoltarea relațiilor cu Rusia (Video)
22 january 2019, 10:53 Moldovan Diaspora views 15770

Contribuția diasporei moldovenești la dezvoltarea relațiilor cu Rusia (Video)

Diaspora moldovenească din Rusia contribuie în mod activ atît la păstrarea culturii și valorilor naționale, cît și la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Acest lucru este menționat în filmul "Întoarcere la obîrşii", versiunea integrală a căruia va fi lansată în acest an și va fi difuzată, inclusiv la postul de televiziune Moldova 1.

Filmul a fost oferit de președintele Centrului Moldovenesc din Nefteiugansk „Casa noastră", Tudor Ciorap, informează Noi.md.

„Diaspora moldovenească contribuie nu doar la păstrarea culturii și valorilor naționale, ci și la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și locul de reședință al acestora. Un exemplar excelent îl reprezintă comunitatea moldovenească din circumscripţia Hanty-Mansiisk, care, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, promovează cooperarea în sfera economică, socială și culturală ", a scris Cristina Buga, consilierul preşedintelui Moldova pentru relaţiile cu diaspora, pe pagina sa din reţeaua de socializare FB.

Domnia sa i-a mulțumit lui Tudor Ciorap pentru filmul oferit „Întoarcere la obîrşii".

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.