11 may 2018, 16:20 Moldovan Diaspora views 13638
Moldovenii din Torino vor ieși să protesteze
11 may 2018, 16:20 Moldovan Diaspora views 13638

Moldovenii din Torino vor ieși să protesteze

Diaspora de la Torino va ieși să protesteze, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei, protestul este programată pentru 18 noiembrie, ziua în care simpatizanții Partidului Șor vor organiza un concert în acest oraș din nord-vestul Italiei.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare de către Eugenia Ghinda, o cetățeană a Republicii Moldova stabilită în Italia, care a ajuns în atenția mass-media după o discuție pe care a avut-o în direct cu vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber. Discuția a pornit din cauza concertului pe care simpatizanții partidului l-au organizat la Veneția pe 21 octombrie.

„Acolo, cînd ne-am întîlnit cu Marina Tauber, a fost un protest cu dușmanul în față. Ei au adus acele 5 femei de la Orhei, se vede că plătite tot din banii noștri, și ele s-au pus acolo, iar mesajul nostru nu a fost auzit. De data aceasta, am pregătit megafon, vom fi bine organizați și mă gîndesc că va fi și mai multă lume. După Veneția, sper că oamenii se vor trezi. Noi ne adunăm la 12.30", a scris Eugenia Ghinda, referindu-se la protestul programat pentru 18 noiembrie.

De remarcat că Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, o organizație care se află sub umbrelă Partidului Șor, nu a precizat deocamdată nici ora, nici locul exact unde va avea loc concertul. Potrivit anunțului, la concert va cînta Anastasia Lazariuc.

Source: agora.md

Keywords:

diaspora , protest , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.