04 may 2018, 16:30 Moldovan Diaspora views 14027
Moldovenii din Rusia s-au reunit la Kursk (Foto)
04 may 2018, 16:30 Moldovan Diaspora views 14027

Moldovenii din Rusia s-au reunit la Kursk (Foto)

În Rusia s-a desfășurat congresul anual al liderilor asociațiilor naționale moldovenești.

La 30 martie în regiunea Kursk s-a desfășurat congresul anual al liderilor asociațiilor naționale moldovenești din Rusia "Baștina". În acest an participanţi la congres au fost reprezentanții organizațiilor obşteşti din 20 de regiuni ale Rusiei, de la Sakhalin pînă la Murmansk. Principalul subiect de discuție a fost posibila creare a organizaţiei comune a diasporei moldovenești din regiune. Astfel, a fost pus pe ordinea de zi aprobarea statutului organizaţiei "Baştina", precum și aderarea la aceasta a noilor organizații publice create în regiunile din Federaţia Rusă, care se află în proces de înregistrare legală.

Reprezentanții Moldovei au participat la festivitățile din orașele Kurchatov și Kursk cu prilejul sărbătorii internaționale de primăvară "Mărțișor", la care au participat echipe din orașele Ocnița și Drochia, oferind publicului o atmosferă de neuitat din cultura moldovenească.

Source: rusia.mfa.md

Keywords:

diaspora , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
640 locuitori

Morenii Vechi este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 640 de oameni. Satul Morenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.