O moldoveancă i-a cucerit pe italieni cu bucatele sale (Foto)

O moldoveancă i-a cucerit pe italieni cu bucatele sale (Foto)

Bucatele Veronicăi Bocan, ajung la toate evenimentele din Italia. Stabilită la Padova de 4 ani, tînăra bucătăreasă se dedică cu pasiune și dăruire totalmente muncii sale.

Veronica e originară din satul Buda, raionul Călărași. Din totdeauna a visat să devină bucătar, fiind îndrumată de mama sa, s-a înscris la o școală de pregătire profesională din Chișinău. Ambițioasă, cum e, a urmat și Universitatea Tehnică a Moldovei, obținînd titlul de Inginer licențiat, cu specialitatea Tehnologia și Managementul Alimentației Publice.

„Mi-am urmat mereu visul de a ajunge un bucătar cît mai bun, astfel cînd am fost învitată să lucrez în Italia am acceptat fără ezitare. Aceasta se datorează aprecierilor acumulate pe parcursul activităților mele în Republica Moldova", ne-a explicat Veronica Bocan.

La început, nu i-a fost ușor. Fiind angajată la un restaurant moldovenesc din Padova, nu i-au fost valorificate munca și talentul, ajungîndu-se pînă la neachitarea salariului. Dar tînăra nu a disperat. Astăzi lucrează în restaurantul unui hotel italian, gătind și la comandă pentru diverse evenimente.

„Am încercat să promovez bucătăria noastră tradițională. Am avut și onoarea să gătesc pentru italieni, oferindu-le o varietate de bucate moldovenești: sarmalele, plăcinte, friptură cu mămăligă, răcituri, ardei umpluți și altele. Am remarcat, că italienii apreciază bucătăria noastră", ne-a spus Veronica.

În același timp tînăra este pasionată de sculpturile în fructe şi aranjamentele culinare, creînd compoziții inedite pentru orice sărbătoare. Dacă consumatorul îi solicită un anumit fel de bucate, niciodată nu-l refuză, ci din contra se folosește de oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de bucătar.

Cu cei 11 ani de experiență în domeniul culinar, Veronica a înțeles că fără muncă și pasiune nu construiești ceva durabil.

Source: stirilocale.md

Keywords:

Italia , bucataria , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.