|
Zile importante marchează moldovenii în Portugalia
Daca încercăm să dăm o definiție concreta a ceea ce înseamnă cultura, probabil că nu ar fi una generală sau constantă. Prin cultură creștem, ne educam, ne îmbogățim sufletele, ne bucurăm și creăm frumosul. Cultura în sine cuprinde o gamă foarte largă de valori de înaltă calitate.
Una din aceste valori e talentul incomparabil al artistei plastice, Alina Palamarciuc, originara din Republica Moldava, care își exprimă gîndurile și emoțiile în lucrările sale cu o deosebită măiestrie.
Cu ocazia "Zilerelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia", Centrul Cultural Moldav a organizat, recent, inaugurarea Expoziției de pictură a Alinei Palamarciuc "Infinitul lui 12" la sediul Centrului National pentru Migrațiuni din Lisabona, sala "Janela Intercultural". Lucrările expuse au fost înalt apreciate de cei prezenți la Expoziție.
Oaspeți de onoare la eveniment au fost: Pedro Calado, Înaltul Comisar pentru Migrațiuni, Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona.
Evenimentul s-a încheiat cu servirea tuturor participanților cu copturi tradiționale moldovenești.
Expoziția va deschisa publicului larg pînă pe 30 noiembrie.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1479
- Populația:
- 935 locuitori
Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.
Comments
(0)