18 october 2017, 16:15 Moldovan Diaspora views 6199
Moldovean stabilit in Irlanda, despre uraganul Ophelia (Video)
18 october 2017, 16:15 Moldovan Diaspora views 6199

Moldovean stabilit in Irlanda, despre uraganul Ophelia (Video)

Vantul a suflat cu aproape 160 de kilometri pe ora in Irlanda. Autoritatile au indemnat localnicii sa ramana in case, iar un moldovean stabilit in capitala Irlandei ne-a spus ca a fost intros din drum de la munca.

Daniel STARIS, MOLDOVEAN STABILIT ÎN IRLANDA: "Ne-au trimis pe toti acasa. Nici bancile nu au lucrat, putine magazine au lucrat. Scolile nu au lucrat. A fost teribil. A fost un vant mare, care a doborat copaci, a lovit masini si au fost inchise cateva drumuri."

Rafalele de vant au lasat peste 300 de mii de locuinte fara lumina. Intre timp, Ophelia a fost retrograd la stadiu de furtuna si se indreapta spre Anglia si Scotia, unde a fost instituita stare de urgenta.

Aseara autoritatile au anuntat ca trei persoane, o femeie si doi barbati au murit fiind loviti de copacii smulsi din radacini. Vantul puternic a rupt si acoperisurile mai multor locuinte. Peste 300 de mii de case au ramas fara curent electric, iar aproape 170 de zboruri au fost anulate.

Specialistii spun ca Ophelia a tras dupa el praf din desertul Sahara, dar si cenusa provenita din incendiile din Spania si Portugalia, provocand acest fenomen.

Source: protv.md

Keywords:

Irlanda , furtuna , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.