|
Primul absolvent moldovean al Academiei Forţelor Aeriene din SUA
A învăţat să piloteze avioane militare, s-a antrenat în condiţii extreme şi a învăţat cele mai performante tehnici de luptă. Primul absolvent moldovean al Academiei Forţelor Aeriene din Statele Unite a revenit acasă din Colorado şi se pregăteşte să devină comandant de pluton în Armata Naţională. Timp de patru ani petrecuţi peste Ocean, tînărul s-a transformat într-un ofiţer cu o ţinută impecabilă şi caracter de fier.
Aşa au sărbătorit finalizarea studiilor cei aproape o mie de absolvenţi ai Academiei Forţelor Aeriene din SUA. Pentru prima oară, printre aceştia a fost şi moldoveanul Anton Cebanu.
Anton a reuşit să-şi realizeze visul de a face studii la această instituţiei de elită. În spatele acestui succes stau mii de flotări, sute de kilometri alergaţi, zeci de zboruri şi salturi cu paraşuta.
"Prima oară mi-a fost foarte frică. Este singurul loc din lume unde primul salt cu paraşuta îl faci singur, fără instructor. Antrenamentul durează cinci-şase zile", povesteşte absolventul Academiei Forţelor Aeriene SUA, Anton Cebanu.
Pe lîngă o pregătire fizică impecabilă, Anton a obținut studii în Economie și Management. A absolvit două facultăți concomitent.
"Pe primul loc este comunicarea cu ceilalți. La Academie vin oameni din diferite categorii sociale, din diferite țări ale lumii și confesiuni religioase. Urmează gestionarea timpului. Acum eu îmi gestionez foarte eficient timpul", a declarat Anton Cebanu.
Una dintre cele mai stricte reguli este interzicerea relaţiilor sentimentale pe teritoriul Academiei.
"Orice este posibil, dar după finalizarea studiilor. Pe teritoriul Academiei este o biserică frumoasă, unde unii stau la coadă trei-patru luni pentru înregistrarea căsătoriilor. În fiecare zi sînt nunţi", a spus Anton Cebanu.
Studiile lui Anton au costat guvernul Statelor Unite în jur de 350.000 de dolari, iar țara noastră - aproximativ 240.000 de lei. Potrivit contractului, pentru următorii 5 ani, Anton Cebanu este obligat să activeze în cadrul Armatei Naționale a Moldovei.
"La revinire dumnealui primeste gradul primar de ofiter-locotinent. Este repartizat la functie primara pentru corpul de ofiteri - comandant de pluton", a spus maiorul Roman Matraşevschi.
Anul acesta, doi studenți moldoveni au absolvit instituții de învățămînt militare din SUA, iar alţi patru îşi continuă studiile.
Moldova are acorduri de colaborare în acest sens şi cu Grecia, Turcia, Germania și România.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- 5 загадок древнего мира, которые вызывают споры среди ученых (+Фото)
- Финалисты конкурса фотографий собак Dog Photography Awards 2024
- Как вытащить ребенка из образовательной депрессии
- Слово и дело
- Сушеные фрукты и овощи - натуральные биодобавки
- Домашний волшебный крем от 35 до 70 лет! После него — никакой не захочешь!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1893
- Populația:
- 32 locuitori
Batîc este un sat din cadrul comunei Geamăna, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 32 de oameni. Satul Batîc a fost menționat documentar în anul 1893.
Comments
(1)