|
Primul absolvent moldovean al Academiei Forţelor Aeriene din SUA
A învăţat să piloteze avioane militare, s-a antrenat în condiţii extreme şi a învăţat cele mai performante tehnici de luptă. Primul absolvent moldovean al Academiei Forţelor Aeriene din Statele Unite a revenit acasă din Colorado şi se pregăteşte să devină comandant de pluton în Armata Naţională. Timp de patru ani petrecuţi peste Ocean, tînărul s-a transformat într-un ofiţer cu o ţinută impecabilă şi caracter de fier.
Aşa au sărbătorit finalizarea studiilor cei aproape o mie de absolvenţi ai Academiei Forţelor Aeriene din SUA. Pentru prima oară, printre aceştia a fost şi moldoveanul Anton Cebanu.
Anton a reuşit să-şi realizeze visul de a face studii la această instituţiei de elită. În spatele acestui succes stau mii de flotări, sute de kilometri alergaţi, zeci de zboruri şi salturi cu paraşuta.
"Prima oară mi-a fost foarte frică. Este singurul loc din lume unde primul salt cu paraşuta îl faci singur, fără instructor. Antrenamentul durează cinci-şase zile", povesteşte absolventul Academiei Forţelor Aeriene SUA, Anton Cebanu.
Pe lîngă o pregătire fizică impecabilă, Anton a obținut studii în Economie și Management. A absolvit două facultăți concomitent.
"Pe primul loc este comunicarea cu ceilalți. La Academie vin oameni din diferite categorii sociale, din diferite țări ale lumii și confesiuni religioase. Urmează gestionarea timpului. Acum eu îmi gestionez foarte eficient timpul", a declarat Anton Cebanu.
Una dintre cele mai stricte reguli este interzicerea relaţiilor sentimentale pe teritoriul Academiei.
"Orice este posibil, dar după finalizarea studiilor. Pe teritoriul Academiei este o biserică frumoasă, unde unii stau la coadă trei-patru luni pentru înregistrarea căsătoriilor. În fiecare zi sînt nunţi", a spus Anton Cebanu.
Studiile lui Anton au costat guvernul Statelor Unite în jur de 350.000 de dolari, iar țara noastră - aproximativ 240.000 de lei. Potrivit contractului, pentru următorii 5 ani, Anton Cebanu este obligat să activeze în cadrul Armatei Naționale a Moldovei.
"La revinire dumnealui primeste gradul primar de ofiter-locotinent. Este repartizat la functie primara pentru corpul de ofiteri - comandant de pluton", a spus maiorul Roman Matraşevschi.
Anul acesta, doi studenți moldoveni au absolvit instituții de învățămînt militare din SUA, iar alţi patru îşi continuă studiile.
Moldova are acorduri de colaborare în acest sens şi cu Grecia, Turcia, Germania și România.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1715
- Populația:
- 888 locuitori
Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.
Comentarii
(1)