Diaspora din Olanda a marcat sărbătoarea primăverii la restaurantul ”Moldova” din Amsterdam
Photo: olanda.mfa.md

Diaspora din Olanda a marcat sărbătoarea primăverii la restaurantul ”Moldova” din Amsterdam

La 1 martie 2015, Ambasada Republicii Moldova la Haga a organizat un eveniment public dedicat Mărțișorului. Evenimentul a fost organizat la Restaurantul "Moldova" din Amsterdam, la care au participat circa 60 de conaționali din orașele Amsterdam, Haga, Rotterdam, Maastricht etc.

În cadrul evenimentului, participanții au primit cîte un mărțișor din partea misiunii diplomatice și au avut posibilitatea să deguste din bucatele tradiționale moldovenești, să savureze vinurile din Republica Moldova oferite de Ambasadă și să asculte muzică populară.

Evenimentul organizat de Ambasadă a avut și un scop caritabil. În cadrul acestuia, membrii comunității au organizat o licitație a tablourilor pictate de către copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Chișinău. Mijloacele colectate în urma organizării licitației urmează a fi transmise familiilor copiilor pentru procurarea medicamentelor și altor bunuri necesare.

Source: viza.md

Keywords:

Olanda , diaspora , Martisor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.