18 november 2014, 15:05 Moldovan Diaspora views 8840
Se sparge Ucraina?
Photo: libertatea.ro
18 november 2014, 15:05 Moldovan Diaspora views 8840

Se sparge Ucraina?

Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat unui post de televiziune german că Ucraina este o ţară complexă şi că ar putea fi salvată numai în cazul federalizării. El a subliniat că Ucraina este o ţară multietnică şi că nu contează cum se va numi împărţirea Ucrainei, descentralizare, federalizare sau regionalizare, important este conţinutul termenilor.

"Un singur lucru lipseşte: înţelegerea că dacă vrei să fii de succes, stabil şi economia să-ţi crească, fiecare trebuie să aibă un sentiment că aceasta este casa lui, indiferent de ce limbă vorbeşte - fie că este vorba de maghiară, rusă, ucraineană sau poloneză", a spus liderul rus, subliniind că nu înţelege respingerea federalizării de către unele forţe politice din Ucraina.

Această declaraţie vine în contextul în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat , sîmbătă, retragerea tuturor serviciilor publice din regiunile aflate sub controlul separatiştilor proruşi, în estul Ucrainei, măsuri ce consfinţesc de facto împărţirea ţări.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

Ucraina , Vladimir Putin

Comments

 (1)
  • #1 ghena Reply Quote selected
    уйло одноглазое опять врешь
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.