21 october 2014, 10:46 Moldovan Diaspora views 9913
Moldovenii din Italia vor beneficia de un nou serviciu de transferuri băneşti
Photo: trm.md
21 october 2014, 10:46 Moldovan Diaspora views 9913

Moldovenii din Italia vor beneficia de un nou serviciu de transferuri băneşti

De la aplicarea, din 6 octombrie curent, a serviciului de transferuri băneşti între Poşta Moldovei şi Poşta Italiană, moldovenii aflaţi la muncă în Italia au transmis acasă peste 44 mii de euro, potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC). Serviciul a fost lansat oficial la 20 octombrie.

Pentru a solicita acest serviciu, persoana se poate deplasa la oricare din cele 9000 de oficii ale Poștei Italiene. Suma transferată va putea fi ridicată de rude în Moldova, în euro sau în lei moldovenești, la cele 1148 de oficii poștale, în decurs de 48 de ore din momentul efectuării transferului. Suma comisionului este de doar 5 euro pentru o sumă de pînă la o mie de euro.

Urmează ca astfel de servicii să fie lansate în raport cu Spania și Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulți cetățeni moldoveni.

Datele Băncii Naționale a Moldovei (BNM) arată că, pe parcursul anului trecut, moldovenii aflați în Italia au transmis acasă pe cale legală aproape 140 milioane de euro.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.