10 march 2014, 14:16 Moldovan Diaspora views 10134
Peste un miliard de dolari au fost transferaţi în țară de migranţii moldoveni
Photo: golos-ameriki.ru
10 march 2014, 14:16 Moldovan Diaspora views 10134

Peste un miliard de dolari au fost transferaţi în țară de migranţii moldoveni

Cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în străinătate transferă tot mai mulţi bani acasă. Cel puţin asta arată un raport prezentat de Banca Naţională a Moldovei (BNM). În perioada ianuarie-august a acestui an, transferurile de peste hotare au însumat aproximativ un miliard 100 de milioane de dolari.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul banilor trimişi din străinătate a fost cu aproximativ 80 de milioane de dolari mai mic.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, aproximativ 40 la sută din transferuri au fost efectuate în ruble rusești, 35,5 la sută - în euro, iar restul - în dolari americani, notează Radio Moldova Actualități.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.