24 september 2014, 15:04 Moldovan Diaspora views 10184
În Rusia ar putea fi anunțată o amnistie pentru migranții ilegali
Photo: Коммерсантъ
24 september 2014, 15:04 Moldovan Diaspora views 10184

În Rusia ar putea fi anunțată o amnistie pentru migranții ilegali

Serviciul federal de migrație a declarat despre posibilitatea unei amnistii de trei luni pentru migranții ilegali, informează RIA Novosti. Potrivit șefului instituției, Konstantin Romodanovski, în această perioadă migranții aflați în Rusia se pot legaliza prin cumpărarea brevetului de munca de la persoanele juridice.

"Cred că o perioadă scurtă de timp - o lună, două, trei – poate fi acordată celor care se află la noi ilegal, pentru a perfecta statutul juridic și de muncă în Federația Rusă. Aici, cred că putem merge n întîmpinare", - a declarat reporterilor Romodanovski, la 23 septembrie.

Anunțarea amnistierii migraționale este legată de refuzul de cotele pentru migranți care vor fi înlocuite cu brevete de munca. Numărul de migranți din regiune va fi reglementat de autoritățile locale, stabilind și prețul brevetului.

Anterior Serviciul federal de migrație a anunțat că în Rusia trăiesc și lucrează peste 4,3 milioane de migranți ilegali.

Source: lenta.ru

Keywords:

migratie , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.