03 april 2014, 15:42 Moldovan Diaspora views 12807
Mărţişorul a adus primăvara la Viena
Photo: trm.md
03 april 2014, 15:42 Moldovan Diaspora views 12807

Mărţişorul a adus primăvara la Viena

Peste 200 de moldoveni stabiliţi în Austria au sărbătorit renaşterea naturii, aşa cum ar fi făcut-o la ei acasă: cu muzică populară, dansuri şi bucate naţionale. Artişti din Moldova au fost oaspeţi ai sărbătorii. În capitala Austriei, mărţişorul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Festivitatea a fost organizată de Comunitatea Moldovenilor în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Viena.

Studenți, angajați ai mai multor organizații internaționale din Viena, inclusiv moldoveni stabiliţi de multă vreme în această țară, şi-au dat întâlnire la Palatul Nieder Österrich, pentru a sărbători Mărțișorul. Sala a fost neîncăpătoare pentru toţi cei care şi-au dorit să simtă suflul primăverii de acasă.

„Mărțișorul întruchipează un nou început, un început de primăvară, îți dă un imbold de optimism, de bucurie”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov.

„Aici, în Sala Palatului Nieder Österreich se dansează hora moldovenească, se dăruiesc mărțișoare, se dăruiește multă dragoste pentru începutul primăverii, începutul unei noi ere, de ce nu, pentru comunitatea moldovenilor din Austria”, a spus Olga Pîrgaru-Petrovsky.

Primăvara a fost adusă la Viena și de artiștii Cristina Gălușcă, studentă la Viena, de Svetlana și Alexandru Danilov, invitați speciali din Moldova, care au ridicat sala în picioare, interpretând melodii de dor la clarinet și pian. Printre invitaţi au fost și soprana Olga Bolgari, stabilită de 17 ani la Viena.

„Mărțișorul este o sărbătoare de suflet. Am un sentiment deosebit, atunci când cânt pentru conaționalii noștri stabiliți în Austria. Sunt foarte emoționată de fiecare dată când apar în fața conaționalilor”, a spus Olga Bolgari.

Sărbătoarea Mărțișorului la Viena este la cea de-a VI-a ediție, evenimentul a fost organizat de Asociația „Comunitatea Moldovenilor din Austria” în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Viena.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.