14 february 2014, 10:20 Moldovan Diaspora views 18093
Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească
Photo: trm.md
14 february 2014, 10:20 Moldovan Diaspora views 18093

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc apostila electronică a Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost publicat, astăzi, pe un portal informaţional autohton. Autorii spun că semnalele şi îngrijorările le-au fost comunicate de către reprezentanţii diasporei moldoveneşti din nordul Italiei.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect, Radio Moldova Actualități a contactat mai multe instituții abilitate.

Șeful adjunct al Direcției apostilă din cadrul Ministerului Justiției, Valeriu Frimu, a comunicat că aceste impedimente mai există, deoarece unele autorități locale nu sînt la curent că Republica Moldova eliberează doar apostile electronice. În acest sens, Valeriu Frimu a îndemnat cetățenii moldoveni să se adreseze la misiunea diplomatică din țara în care se află.

Serviciul e-apostila a fost lansat în 2013. După lansarea serviciului, a apărut posibilitatea de a solicita și achita on-line serviciul de apostila pe site-ul www.apostila.gov.md. Respectiv, documentele nu sînt eliberate doar de către Ministerului Justiției, ci pot fi descărcate și de pe site-ul www.apostila.gov.md de către cetățenii care deţin semnătura digitală.

Source: trm.md

Keywords:

servicii , Moldova , Italia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.