14 february 2014, 10:20 Moldovan Diaspora views 18250
Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească
Photo: trm.md
14 february 2014, 10:20 Moldovan Diaspora views 18250

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc e-apostila moldovenească

Autorităţile din nordul Italiei nu recunosc apostila electronică a Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost publicat, astăzi, pe un portal informaţional autohton. Autorii spun că semnalele şi îngrijorările le-au fost comunicate de către reprezentanţii diasporei moldoveneşti din nordul Italiei.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect, Radio Moldova Actualități a contactat mai multe instituții abilitate.

Șeful adjunct al Direcției apostilă din cadrul Ministerului Justiției, Valeriu Frimu, a comunicat că aceste impedimente mai există, deoarece unele autorități locale nu sînt la curent că Republica Moldova eliberează doar apostile electronice. În acest sens, Valeriu Frimu a îndemnat cetățenii moldoveni să se adreseze la misiunea diplomatică din țara în care se află.

Serviciul e-apostila a fost lansat în 2013. După lansarea serviciului, a apărut posibilitatea de a solicita și achita on-line serviciul de apostila pe site-ul www.apostila.gov.md. Respectiv, documentele nu sînt eliberate doar de către Ministerului Justiției, ci pot fi descărcate și de pe site-ul www.apostila.gov.md de către cetățenii care deţin semnătura digitală.

Source: trm.md

Keywords:

servicii , Moldova , Italia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.