18 january 2014, 16:32 Moldovan Diaspora views 23250
Zeci de moldoveni au protestat la București în fața postului de televiziune B1:
Photo: protv.md
18 january 2014, 16:32 Moldovan Diaspora views 23250

Zeci de moldoveni au protestat la București în fața postului de televiziune B1: "O mizerie de om"

Zeci de moldoveni au protestat la București în fata postului de televiziune B1, față de declarațiile jignitoare ale unui prezentator de la acest post.

Protestul a fost unul pasnic și s-a încheiat fara a fi semnalate incidente. Protestatarii au purtat ecusoane pe care scrie: „O mizerie de om“, „borfaș“, „Terchea-berchea“, „Cerșetor“, acestea fiind calificativele folosite de către prezentatorul Radu Banciu la adresa moldovenilor.

Manifestația a fost organizată de către Platforma Acţiunea 2012, care pledează pentru Unirea Moldovei cu România.

Prezentatorul de la B1 a primit o replică si de la bloggerii moldoveni. Aceștia au modificat pagina de pe Wikipedia dedicată lui Banciu, numindu-l porc sălbatic și dușman al tuturor moldovenilor.

Pentru ofensele aduse moldovenilor, postul B1 TV a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului român cu 10 mii de lei, adica aproximativ 40 de mii de lei moldovenești.

Source: protv.md

Keywords:

Romania , moldovenii , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.