14 january 2014, 11:59 Moldovan Diaspora views 12070
14 january 2014, 11:59 Moldovan Diaspora views 12070

Ziarul moldovenilor din Italia este citit în patru țări


Foto: trm.md

Ziarul moldovenilor din Italia „Gazeta Basarabiei" a început să fie distribuit şi conaţionalilor noştri din Franţa, Portugalia şi Grecia. Publicaţia migranţilor moldoveni este gratuită şi le oferă conaţionalilor noştri din alte ţări veşti despre ţara de baştină, Republica Moldova.

Prima ediţie a ziarului „Gazeta Basarabiei" din acest an a văzut lumina tiparului la o tipografie din capitală. De aici, publicaţia va face cale lungă pînă în ţările Europei Occidentale pentru a le oferi conaţionalilor noştri stabiliţi în străinătate cele mai utile informaţii ce vizează migraţia în Vestul Europei.

Publicaţia a apărut acum cinci ani şi a fost distribuită iniţial doar celor aflaţi în Italia. Acum, ziarul are un tiraj de peste 6000 de exemplare şi poate fi găsit în majoritatea oraşelor din peninsulă, dar şi la Paris, Lisabona sau Atena.

Ziarul „Gazeta Basarabiei" se distribuie gratuit, iar echipa redacţională este formată din voluntari care au ales să-şi caute rostul departe de casă.

Source: trm.md

Keywords:

diaspora , Italia , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.