Go to section: Nature and tourism
20 july 2022, 17:30 Nature and tourism views 1580
În atenția moldovenilor care se află sau vor să călătorească în Grecia
Photo: Pixabay
20 july 2022, 17:30 Nature and tourism views 1580

În atenția moldovenilor care se află sau vor să călătorească în Grecia

Moldovenii care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă trebuie să știe că, pentru următoarea perioadă din luna iulie 2022, autoritățile elene au reiterat avertizarea referitoare la condițiile de vreme extremă și la pericolul producerii unor incendii de vegetație.

Apariția focarelor de incendiu este favorizată de menținerea condițiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creștere și vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort – ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4 până la 7 metri înălțime).

Serviciul Național de Pompieri din Grecia recomandă tuturor persoanelor să nu dea foc gunoiului sau vegetației uscate, să nu utilizeze grătare în aer liber sau să desfășoare activități în aer liber care pot genera scântei sau foc deschis, să nu arunce țigări aprinse în aer liber și să nu lase resturi menajere în pădure.

În cazul în care este observată producerea unui incendiu, este necesară apelarea de urgență a Serviciului de Pompieri la numărul național gratuit 199 (funcțional 24/7).

Moldovenii pot găsi mai multe informații, apelînd la +30 210 699 0372 sau accesînd https://grecia.mfa.gov.md/.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.