|
Informație de ultimă oră pentru cetățenii care vor să călătorească în Ucraina
În perioada pandemiei de coronavirus, a devenit mai greu decălătorit. Dacă mai devreme puteam merge cu ușurință în țara vecină Ucraina, acum este mai complicat de trecut frontiera, în pentru ca totul să fie conform tuturor regulilor și legal.
Toți cetățenii străini și deținătorii unui permis de ședere temporară, indiferent de țara de sosire, pentru a intra în Ucraina trebuie să dețină o poliță de asigurare emisă de o companie de asigurări care să acoperă costurile unui eventual tratamentul pentru COVID-19 și valabilă cel puțin 14 zile.
Pe lîngă polița de asigurare, pentru a trece frontiera, trebuie de prezentat unul dintre următoarele documente:
-un document care să confirme primirea uneia sau mai multor doze de vaccin împotriva COVID-19, care sînt incluse în lista OMS aprobată pentru utilizare în situații de urgență.
- un rezultat negativ al unui test antigen rapid antigen pentru infecția cu coronavirus SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de traversarea frontierei; sau
- un rezultat negativ al unui test PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.
În cazul certificatelor de vaccinare, totul este simplu – dacă deții un document, treci și vama moldovenească, și cea ucrainenească fără probleme. Dar, în ceea ce privesc testele, există anumite nuanțe. Cei care doresc să viziteze Ucraina trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid-19 la frontiera cu Republica Moldova. Cu toate acestea, în partea ucraineană, testul făcut în Moldova, chiar dacă este acceptat, polițiștii de frontieră din țara vecină oricum instalează pe telefonul călătorului aplicația "Vdoma" (pentru monitorizarea persoanelor care se află în autoizolare). Aceasta înseamnă, de fapt, că persoana este pusă în carantină. Cu toate acestea, autoizolarea nu se aplică dacă este efectuați un test PCR sau un test antigen rapid în 72 de ore din momentul intrării și obțineți un rezultat negativ. În același timp, trebuie să prezentați aplicația în clinică și să concretizați dacă ei trimit datele la Ministerul Sănătății.
Dacă cetățenii străini care trec frontiera nu au o cartelă SIM ucraineană, aceasta poate fi procurată imediat la vamă.
La întoarcere, documentul care confirmă testul negativ pentru Covid-19 trebuie prezentat doar la vama moldovenească.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1792
- Populația:
- 150007 locuitori
Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.
Comments
(0)