Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 septembrie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2083
Informație de ultimă oră pentru cetățenii care vor să călătorească în Ucraina
15 septembrie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2083

Informație de ultimă oră pentru cetățenii care vor să călătorească în Ucraina

În perioada pandemiei de coronavirus, a devenit mai greu decălătorit. Dacă mai devreme puteam merge cu ușurință în țara vecină Ucraina, acum este mai complicat de trecut frontiera, în pentru ca totul să fie conform tuturor regulilor și legal.

Toți cetățenii străini și deținătorii unui permis de ședere temporară, indiferent de țara de sosire, pentru a intra în Ucraina trebuie să dețină o poliță de asigurare emisă de o companie de asigurări care să acoperă costurile unui eventual tratamentul pentru COVID-19 și valabilă cel puțin 14 zile.

Pe lîngă polița de asigurare, pentru a trece frontiera, trebuie de prezentat unul dintre următoarele documente:

-un document care să confirme primirea uneia sau mai multor doze de vaccin împotriva COVID-19, care sînt incluse în lista OMS aprobată pentru utilizare în situații de urgență.

- un rezultat negativ al unui test antigen rapid antigen pentru infecția cu coronavirus SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de traversarea frontierei; sau

- un rezultat negativ al unui test PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.

În cazul certificatelor de vaccinare, totul este simplu – dacă deții un document, treci și vama moldovenească, și cea ucrainenească fără probleme. Dar, în ceea ce privesc testele, există anumite nuanțe. Cei care doresc să viziteze Ucraina trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid-19 la frontiera cu Republica Moldova. Cu toate acestea, în partea ucraineană, testul făcut în Moldova, chiar dacă este acceptat, polițiștii de frontieră din țara vecină oricum instalează pe telefonul călătorului aplicația "Vdoma" (pentru monitorizarea persoanelor care se află în autoizolare). Aceasta înseamnă, de fapt, că persoana este pusă în carantină. Cu toate acestea, autoizolarea nu se aplică dacă este efectuați un test PCR sau un test antigen rapid în 72 de ore din momentul intrării și obțineți un rezultat negativ. În același timp, trebuie să prezentați aplicația în clinică și să concretizați dacă ei trimit datele la Ministerul Sănătății.

Dacă cetățenii străini care trec frontiera nu au o cartelă SIM ucraineană, aceasta poate fi procurată imediat la vamă.

La întoarcere, documentul care confirmă testul negativ pentru Covid-19 trebuie prezentat doar la vama moldovenească.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.