Go to section: Nature and tourism
19 march 2021, 09:30 Nature and tourism views 2837
Sute de mii de puieți urmează să fie plantați în toată țara
19 march 2021, 09:30 Nature and tourism views 2837

Sute de mii de puieți urmează să fie plantați în toată țara

Peste 264 de mii de puieți vor fi plantați, în perioada 19-26 martie, în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Pădurilor, marcată pe 21 martie.

Preponderent, vor fi plantate specii ca stejarul pedunculat, gorunul, fagul, teiul, frasinul, plop etc., transmite noi.md.

Potrivit directorului „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, campania națională de plantare a arborilor „Plantăm păduri – salvăm Moldova” este gîndită drept o acțiune eco-civică ce ar spori împădurirea teritoriului țării cu 11-15%.

În anul curent, Agenția planifică împădurirea a circa 1.134 ha de teren.

Dumitru Cojocaru a dat asigurări că prin intermediul entităților silvice subordonate vor fi create condițiile necesare pentru toate autoritățile publice, precum și persoane fizice, care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare.

Source: noi.md

Keywords:

paduri , Moldsilva , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.