Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 martie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 2628
Sute de mii de puieți urmează să fie plantați în toată țara
19 martie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 2628

Sute de mii de puieți urmează să fie plantați în toată țara

Peste 264 de mii de puieți vor fi plantați, în perioada 19-26 martie, în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Pădurilor, marcată pe 21 martie.

Preponderent, vor fi plantate specii ca stejarul pedunculat, gorunul, fagul, teiul, frasinul, plop etc., transmite noi.md.

Potrivit directorului „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, campania națională de plantare a arborilor „Plantăm păduri – salvăm Moldova” este gîndită drept o acțiune eco-civică ce ar spori împădurirea teritoriului țării cu 11-15%.

În anul curent, Agenția planifică împădurirea a circa 1.134 ha de teren.

Dumitru Cojocaru a dat asigurări că prin intermediul entităților silvice subordonate vor fi create condițiile necesare pentru toate autoritățile publice, precum și persoane fizice, care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldsilva , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.