|
Au fost aprobate noi măsuri pentru protejarea şi valorificarea Rezervaţiei „Orheiul Vechi”
Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din 31 mai 2016, o serie de măsuri privind reabilitarea, protejarea şi valorificarea Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi".
Inițiativa aparține Ministerului Culturii și prevede aprobarea unor documente în acest sens precum Strategia de dezvoltare a Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi", Strategia privind dezvoltarea turismului în Rezervația cultural-naturale „Orheiul Vechi", Planul de amenajare a teritoriului Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi" și a zonei de protecție, Planul de management al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi".
Ministrul Culturii Monica Babuc a declarat în cadrul ședinței că "Rezervația cultural-naturale „Orheiul Vechi" reprezintă un sistem de peisaje culturale și naturale, originale și unice pe plan mondial, de o importanță deosebită pentru implementarea politicilor naționale în domeniul culturii și turismului, a imaginii Republicii Moldova, cît și pentru promovarea politicilor de consolidare și dezvoltare durabilă a comunităților locale din zona respectivă. Oficialul a remarcat eforturile depuse de Ministerul Culturii în ultimii ani privind includerea Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi" în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Totodată, noile măsuri pentru protejarea și valorificarea Rezervaţiei „Orheiul Vechi" prevăd analiza condiţiilor de exploatare şi protejare de către comunitatea monahală din Butuceni a obiectelor turistice: Biserica Naşterea Maicii Domnului, Schitul rupestru „Peştera" şi spaţiul cetăţii getice „Butuceni", înscrise în Registrul monumentelor ocrotite de Stat.
Conform hotărîrii, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în cooperare cu administraţia publică locală şi instituţiile de resort, pe parcursul anului 2016, va propune spre implementare proiectul de reparaţie a drumului local pe sectorul Butuceni - Măşcăuţi.
De asemenea, se recomandă autorităţilor publice locale să coopereze cu administraţia Rezervaţiei în vederea elaborării şi punerii în aplicare a Planului de amenajare a teritoriului din regiune, să încurajeze revitalizarea meşteşugurilor, obiceiurilor şi tradiţiilor populare, să promoveze produsele ecologice şi dezvoltarea turismului cultural-ecologic.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- Очищение кишечника и омоложение всего организма льняной мукой. Потрясающий результат!
- Самая крупная афера человечества: вода в бутылках
- Деревья общаются через лесной интернет (Видео)
- 5 загадок древнего мира, которые вызывают споры среди ученых (+Фото)
- Финалисты конкурса фотографий собак Dog Photography Awards 2024
- Как вытащить ребенка из образовательной депрессии
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1439
- Populația:
- 1012 locuitori
Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.
Comments
(0)