Go to section: Nature and tourism
22 march 2016, 11:38 Nature and tourism views 7439
Moldovenii ocolesc plajele însorite din Turcia, Egipt şi Tunisia
22 march 2016, 11:38 Nature and tourism views 7439

Moldovenii ocolesc plajele însorite din Turcia, Egipt şi Tunisia

Moldovenii evită destinațiile turistice din Turcia de frica unor atacuri teroriste. Datele agenţiilor de turism din ţară arată că, de la începutul anului, numărul rezervărilor timpurii pentru această ţară au scăzut cu 30 la sută. 

 Specialiştii le recomandă celor care merg în vacanţă, indiferent de destinaţie, să aibă asigurare medicală şi auto, dar şi mai mulţi bani cash.

Cel puțin patru atentate s-au produs în Turcia de la începutul anului. Situația instabilă din această țară îi sperie pe moldoveni, susțin operatorii de turism.

"În luna ianuarie încep rezervările timpurii pentru sejururile în Turcia. Numărul solicitărilor a scăzut cu aproape 30 la sută în ultimele trei luni," a declarat Zinaida Pivovarova, managerul unei agenţii de turism.

Moldovenii ocolesc şi plajele însorite din Egipt şi Tunisia.

"În legătură cu ultimele incidente, adică prăbuşirea avionului din Egipt, clienţii noştri îşi fac griji pentru viaţa lor şi a copiilor. La moment şi autorităţile din Tunisia nu pot să asigure 100 de procente siguranţa cetăţenilor noştri", a mai menționat Zinaida Pivovarova.

Mulţi oameni spun că evită călătoriile în ţările afectate de conflicte sau atentate.

"Nu e stabil. În zonă sunt conflicte armate şi epericulos", a spus un martor.

"Acestea sunt de neevitat, practic, aşa că dacă îţi este norocul să nimereşti în cazuri neplăcute, nimereşti".

"Îmi este frică să merg în Turcia nu din cauza atentatelor, dar din cauza înălţimii, îmi este frică să zbor. Doar asta mă opreşte", a spus un alt martor.

Managerii agenţiilor de turism afirmă că, în ultima perioadă, tot mai mulţi turişti preferă să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria, Grecia şi Muntenegru.

Source: www.publika.md

Keywords:

turism , Turcia , plajă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.