Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 martie 2016, 11:38 Natura şi turismul views 7434
Moldovenii ocolesc plajele însorite din Turcia, Egipt şi Tunisia
22 martie 2016, 11:38 Natura şi turismul views 7434

Moldovenii ocolesc plajele însorite din Turcia, Egipt şi Tunisia

Moldovenii evită destinațiile turistice din Turcia de frica unor atacuri teroriste. Datele agenţiilor de turism din ţară arată că, de la începutul anului, numărul rezervărilor timpurii pentru această ţară au scăzut cu 30 la sută. 

 Specialiştii le recomandă celor care merg în vacanţă, indiferent de destinaţie, să aibă asigurare medicală şi auto, dar şi mai mulţi bani cash.

Cel puțin patru atentate s-au produs în Turcia de la începutul anului. Situația instabilă din această țară îi sperie pe moldoveni, susțin operatorii de turism.

"În luna ianuarie încep rezervările timpurii pentru sejururile în Turcia. Numărul solicitărilor a scăzut cu aproape 30 la sută în ultimele trei luni," a declarat Zinaida Pivovarova, managerul unei agenţii de turism.

Moldovenii ocolesc şi plajele însorite din Egipt şi Tunisia.

"În legătură cu ultimele incidente, adică prăbuşirea avionului din Egipt, clienţii noştri îşi fac griji pentru viaţa lor şi a copiilor. La moment şi autorităţile din Tunisia nu pot să asigure 100 de procente siguranţa cetăţenilor noştri", a mai menționat Zinaida Pivovarova.

Mulţi oameni spun că evită călătoriile în ţările afectate de conflicte sau atentate.

"Nu e stabil. În zonă sunt conflicte armate şi epericulos", a spus un martor.

"Acestea sunt de neevitat, practic, aşa că dacă îţi este norocul să nimereşti în cazuri neplăcute, nimereşti".

"Îmi este frică să merg în Turcia nu din cauza atentatelor, dar din cauza înălţimii, îmi este frică să zbor. Doar asta mă opreşte", a spus un alt martor.

Managerii agenţiilor de turism afirmă că, în ultima perioadă, tot mai mulţi turişti preferă să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria, Grecia şi Muntenegru.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

turism , Turcia , plajă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
136 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Chirilovca a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.